Cirque du Soleil “Alegría”: για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

 

Η κρίση…κρίση, αλλά “το μεγαλύτερο θέαμα του Κόσμου” έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η δικαιολογημένη φήμη του κάθε άλλο παρά ασυγκίνητους άφησε τους Έλληνες θεατές. Έτσι, εξαιτίας της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης, οι υπεύθυνοι της παραγωγής βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν άλλες έξι παραστάσεις του θεάματος “Alegria”, για την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Σπεύσατε!

Βοήθεια για τις κρατήσεις

30 210 7258 510

Έναρξη στις Σεπτεμβρίου 03, 2012

Kλειστό γήπεδο μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Alegría είναι μια κλασική παραγωγή του Cirque du Soleil®, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Μόντρεαλ κι από τότε έχει γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία κι έχει μαγέψει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ύστερα από 15 χρόνια παραστάσεων κάτω απ’ την τέντα του τσίρκου, το Μάιο του 2009 η Alegría άνοιξε τα πανιά της και πλέον ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η Alegría -μια ισπανική λέξη, που σημαίνει αγαλλίαση, χαρά και ψυχική ευφορία- διαθέτει στο δυναμικό της μια διεθνή ομάδα 55 ερμηνευτών και μουσικών από 15 χώρες. Η Alegría έχει μπαρόκ και οπερατικό ύφος, με φανταχτερές στολές, πρωτότυπη, ζωντανή μουσική κι ένα περίτεχνο σκηνικό, που υποστηρίζει δυναμικά το εκπληκτικό θέαμα αθλητισμού και καλλιτεχνίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα επιδεξιότητας, δύναμης και ταχύτητας σε συνδυασμό με τις καλαίσθητες, σχεδόν αιθέριες ερμηνείες.

Στο διάρκειας δυόμιση ωρών θέαμα (με διάλειμμα) παρουσιάζονται ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, ανάμεσα στα οποία, η έντονα αισθησιακή Συγχρονική Αιώρα και οι απίστευτα δυναμικές Εναέριες Μπάρες, όπου παράτολμοι ακροβάτες πετούν στον αέρα, για να τους πιάσουν συνάδελφοί τους που κάνουν κούνια σε ύψος 12 μέτρων πάνω απ’ το έδαφος. Φανταστείτε δυο ευκίνητες ερμηνεύτριες να ζωντανεύουν στη σκηνή τη Μογγολική τέχνη της συστροφής του σώματος και καλλιτέχνες που χειρίζονται μ’ επιδεξιότητα φλεγόμενα μαχαίρια σ’ απόσταση αναπνοής απ’ το κορμί τους στο ρυθμικό αλλά κι επικίνδυνο Χορό των Μαχαιριών της Φωτιάς.

Το παλλόμενο σφρίγος της νεότητας αποθεώνεται με ζωηρό ρυθμό στο Μονοπάτι της Δύναμης, μια εκθαμβωτική επίδειξη συγχρονισμένης χορογραφίας και ακροβατικών πάνω σ’ ένα ιδιότυπο τραμπολίνο, που αποκαλύπτεται μαγικά στο πάτωμα της σκηνής. Στις Ρωσικές Μπάρες οι καλλιτέχνες πετούν στον αέρα εκτελώντας θεαματικές τούμπες κι εναέριους ελιγμούς, για να προσγειωθούν πάνω σε μπάρες πλάτους 10 εκατοστών, που στερεώνονται στους στιβαρούς ώμους των συνάδελφων τους.

Κριτικές

«Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου  απ’ αυτό το μείγμα ακροβατικών που αψηφούν τη βαρύτητα».
The Wichita Eagle

«Τα διάσημα αστέρια του Cirque du Soleil, αυτοί οι υπεράνθρωποι, τώρα κατεβαίνουν στη Γη».
The News Tribune

«Alegria, η απόλαυση των αισθήσεων».
The Knoxville News-Sentinel

«Η Alegria προκαλεί δέος και συγκλονίζει τις καρδιές μας».
Salt Lake City Tribune

«Ένα απογειωτικό θέαμα, που συναρπάζει όχι μόνο με τ’ αθλητικά του επιτεύγματα, αλλά και με την καλλιτεχνική, έντονα φορτισμένη και συγκινητική θεατρικότητά του».
Times Colonist

 

Leave a Reply

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Παραστάσεις, πρεμιέρες, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει εντός και εκτός της θεατρικής σκηνής σε όλη την Ελλάδα. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway. Όλα τα θέατρα, όλες οι κριτικές που γράφονται στον τύπο,  αρχειακό υλικό, τελευταία νέα. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω mail στη διεύθυνση: info@theatroland.com 

SOCIAL MEDIA