“Τρελαντώνης” στο θέατρο Ακροπόλ

της Πηνελόπης Δέλτα

διασκευή: Στρατής Πασχάλης
σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου

Ο Τρελαντώνης, το αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας, η πιο προσφιλής μορφή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, συναντιέται και πάλι με τους μικρούς φίλους του, στο θέατρο Ακροπόλ.
Την παράσταση υπογράφει η δημιουργική ομάδα που πέρυσι μας έδωσε την επιτυχημένη παράσταση Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους, η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους και επαινέθηκε από την κριτική.
Ο  Τρελαντώνης του «Ακροπόλ», σε κείμενο του σημαντικού Έλληνα ποιητή Στρατή Πασχάλη ο οποίος διασκευάζει δημιουργικά το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, και χορογραφία και σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, δίνει έμφαση στην ανασύσταση του κλίματος της εποχής αλλά με μοντέρνο βλέμμα.
Η παράσταση αναπολεί νοσταλγικά την αθωότητα των περασμένων εποχών, αποδίδοντάς τη, όμως, μέσα από σύγχρονες, νεοτερικές χορευτικές και σκηνοθετικές τεχνικές. Αυτό το μπόλιασμα του κλασικού με το καινοτόμο βρίσκεται στην καρδιά της παράστασης.

Το πνεύμα αυτό διαπνέει την πρωτότυπη μουσική του ταλαντούχου νεαρού συνθέτη Απόλλωνα Ρέτσου, ο οποίος συνέθεσε μελωδίες και τραγούδια που ανοίγονται στην οπερέτα, τις ανάλαφρες μουσικές της εποχής και φτάνουν μέχρι τον σύγχρονο, ηλεκτρικό ήχο. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής, συνοδεύοντας τους δώδεκα εκλεκτούς ηθοποιούς και χορευτές οι οποίοι χορεύουν, τραγουδούν και ενσαρκώνουν τους ήρωες του Τρελαντώνη.

Στην προσπάθεια ακριβούς ανασύστασης του κλίματος της εποχής, αρωγός και σημαντικός συνεργάτης είναι το Μουσείο Μπενάκη, που παραχώρησε από το Ιστορικό του Αρχείο πολύτιμο οπτικό υλικό για το εικαστικό μέρος (προβολές, βίντεο) που επί σκηνής συνδράμει τους ηθοποιούς και τους μουσικούς.

Συντελεστές:

Διασκευή – κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία – χοροραφία: Σοφία Σπυράτου
Πρωτότυπη μουσική: Αππόλων Ρέτσος
Σκηνικά – κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Βοηθός χορογράφου: Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χλόη Μάντζαρη

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΗΣ : ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ
ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΪΣΤΡΑΛΗ : ΠΟΥΛΟΥ∆ΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥ∆ΟΥΡΗΣ : ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ : ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΣΙΑΝΗ : ΜΙΣ ΡΑΙΣ – ΑΦΡΟ∆ΙΤΗ  – ΛΟΥΚΙΑ
ΛΟΥΣΑ ΜΑΡΣΕΛΟΥ : ΘΕΙΑ ΜΑΡΙΕΤΑ
ΝΙΚΟΡΕΣΤΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ : ΘΕΙΟΣ ΖΩΡΖΗΣ – ΜΠΑΝΑΝΑΚΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΜΗΤΡΟΥ∆Η : ΘΕΙΑ ΑΡΓΙΝΗ – ΕΞΑ∆ΕΡΦΗ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ – ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
ΑΛΚΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΘΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ – ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΑΣ – ΠΑΙ∆Ι
ΒΕΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ : ΑΛΙΣ  ΧΟΡΝ – ΚΛΕΙΩ – Κ. ΚΑΤΙΝΑ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ : ΜΑΞ – ΜΙΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ – ΕΞΑ∆ΕΛΦΟΣ ΑΛΕΚΟΣ – ΤΑΧΥ∆ΡΟΜΟΣ
ΠΑΡΙΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΞΑ∆ΕΛΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ – ΒΑΣΙΛΙΑΣ – ΜΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ

Ερμηνεύουν, χορεύουν και τραγουδούν δώδεκα ηθοποιοί και χορευτές
Η μουσική ερμηνεύεται από τους μουσικούς ζωντανά επί σκηνής.

Κάθε Σάββατο στις 15.00 & κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ

 Θέατρο «Ακροπόλ»

Ιπποκράτους 9-11

τηλ. 210.3643700
www.ticketservices.gr 

Leave a Reply

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Παραστάσεις, πρεμιέρες, αφιερώματα και ό,τι συμβαίνει εντός και εκτός της θεατρικής σκηνής σε όλη την Ελλάδα. Τι παίζεται τώρα στο Λονδίνο και στο Broadway. Όλα τα θέατρα, όλες οι κριτικές που γράφονται στον τύπο,  αρχειακό υλικό, τελευταία νέα. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω mail στη διεύθυνση: info@theatroland.com 

SOCIAL MEDIA